Styr Fry

0 0
Styr Fry

Sdílej na své sociální síti

Nebo jen můžeš zkopírovat a sdílet tuhle URL

Ingredience

Upravit Porce:
Těstoviny
380 g špaldové těstoviny celozrnné - vřetena
1500 ml voda
olivový olej
sůl himalájská
Tempeh se zeleninou
375 g tempeh uzený nebo seitan speciál
1 sv naťová cibulka bílá část
300 g pórek bílá i zelená část
200 g brokolice růžičky
300 g zelí čínské
40 g mungo klíčky
30 g zázvor kořen
3 PL tahini
2 ks chili paprička Nasekanou přidávat na vyžádání
olivový olej
rýžový ocet
sůl himalájská
sójová omáčka shoyu v rozprašovači
1 PL citronová šťáva

Alergeny

1
Lepek
6
Sója
11
Seznam

Oblíbit tento recept

Musíte se přihlásit nebo zaregistrovat pro správu oblíbených.

Specialita asijské kuchyně, která se vyznačuje krátkou a všestrannou přípravou v různých podobách.

  • 30 min
  • Porcí 5
  • Střední

Ingredience

  • Těstoviny

  • Tempeh se zeleninou

Pokyny

Sdílet

Styr fry je čínská kuchyňská technika, ve které jsou ingredience (krájené na sirky) smaženy krátkou dobu při vysokých teplotách v malém množství rozpáleného oleje ve woku. Technika pochází z Číny a v posledních stoletích se rozšířila do dalších částí Asie a Západu.

Inspirace: https://en.wikipedia.org/wiki/Stir_frying

(Navštíveno 3 celkem, dnes navštíveno 1 )

Kroky

1
Hotovo

ŠPALDOVÉ TĚSTOVINY:

1. Vodu přivedeme k varu, vsypeme těstoviny, osolíme, přidáme olej a vaříme asi 10 minut.
2. Hotové necháme dojít 3 minuty, slijeme, propláchneme trochou vlažné vody a promícháme s olejem, aby se těstoviny nelepily.

2
Hotovo

TEMPEH SE ZELENINOU:

1. Zázvor nakrájíme na sirky a osmahneme na sezamovém oleji se solí.
2. Bílou jarní cibulku nakrájíme na kolečka, pórek a čínské zelí na nudličky a přidáme k zázvoru, osolíme, zastříkneme shoyu a chvilku smažíme.
3. Přidáme brokolici na růžičky, tahini, zalijeme troškou vody a dusíme bez poklice.
4. Ke konci smícháme s tempehem nakrájeným na kostičky, provaříme, přidáme mungo klíčky, zelenou jarní cibulku, rýžový ocet a vypneme plamen. Ochucujeme shoyu.
5. Na talíři sypeme dýňovými semínky a doplníme pickles a naťovou cibulkou.

Josef Akai

Jsem ajťák, který se o svém volném čase věnuje vaření. Najdete zde ověřené recepty různorodé kuchyně, vždy s ohledem na výživovou kvalitu.

Hodnocení Receptu

Pro tento recept nejsou zatím dostupné žádné recenze, použijte formulář níže.
předchozí
Mandlový dortík
další
Thajské risotto s kokosovým krémem a kešu
předchozí
Mandlový dortík
další
Thajské risotto s kokosovým krémem a kešu

Přidat Váš Komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here