Mandlový dortík

0 0
Mandlový dortík

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Těsto
70 g rýžová mouka hladká
8 g soda bikarbona
150 g mandle loupané mleté na mouku
75 ml voda
180 g pšeničný sirup javorový nebo rýžový sirup
1 PL mandlová pasta
Vanilkový krém
60 g vanilkový pudink
375 ml rýžový nápoj s mandlemi značka ALINOR
140 g pšeničný sirup javorový nebo rýžový sirup
100 g rostlinný tuk značka ALSAN (rozpuštěný při pokojové teplotě)
Griliáš
80 g ječný slad hnědý cukr - při bezlepkové dietě
60 g mandle loupané nasekané
Ozdoba
100 g mandlové plátky

Nutritional information

1
Lepek (ječný slad)
8
Ořechy

Bookmark this recipe

Musíte se přihlásit nebo zaregistrovat pro správu oblíbených.

Skvělý dezert pro bezlepkáře i vegany. A díky velkému množství mandlí je skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. 

  • 75 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Těsto

  • Vanilkový krém

  • Griliáš

  • Ozdoba

Directions

Share

Veganská alternativa IKEA dortíku. Je výjimečný svou chutí i složením, protože je bezlepkový a bez cukru. Díky velkému množství mandlí je skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků.

(Navštíveno 24 celkem, dnes navštíveno 1 )

Steps

1
Done

Vanilkový krém:

1. 2/3 mandlového mléka smícháme se sirupem a přivedeme k varu.

2. Zvlášť smícháme 1/3 mléka s vanilkovým pudinkem a troškou citronové šťávy, postupně vlíváme do vroucího mléka a metličkou mícháme a vaříme asi 5 minut. Poté dáme vychladit.

3. Tuk alsan necháme změknout při pokojové teplotě, poté ho vyšleháme, přidáme vychladlý pudink a společně vyšleháme na krém.

2
Done

Griliáš:

4. Na nepřilnavé pánvi smícháme slad s troškou oleje a za stálého míchání při nízkém plameni opatrně zpěníme a následně smícháme s nasekanými mandlemi.

5. Po lehkém opražení nalejeme na pečící papír a necháme ztuhnout.

6. Poté nasekané na drobné kousky, kterým posypeme první plát s krémem.

3
Done

Těsto:

7. Na pečicí papír nakreslíme 2 kruhy o průměru 20 cm a předehřejeme troubu na 175 °C.

8. Zvlášť smícháme suché a mokré ingredience a poté je smícháme.

9. Nalejeme na pečící papír a do vyznačených kruhů je rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 175oC asi 15 minut. Hotové necháme vychladnout a pak opatrně odděláme z pečícího papíru.

10.a) plát pomažeme krémem a posypeme griliášem. (necháme si velkou část na pomazání dortíku)
10.b) plát pomažeme ze spodní strany krémem a "nalepíme" na griliáš.

11. Potom celý dortík uhladíme zbytkem krému, lehce nahřátým nožem (namočeným do horké vody a osušeným).

12. Na závěr posypeme mandlovými plátky.

4
Done

Ozdoba:

13. Mandlové plátky propláchneme vodou na sítu a opražíme na pánvi za stálého míchání. Jsou hotové, když začnou vonět.

Josef Akai

Jsem ajťák, který se o svém volném čase věnuje vaření. Najdete zde ověřené recepty různorodé kuchyně, vždy s ohledem na výživovou kvalitu.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bezmoučný makový dort s tofu krémem
next
Styr Fry
previous
Bezmoučný makový dort s tofu krémem
next
Styr Fry

Add Your Comment

error: Obsah je chráněný!