Bezmoučný makový dort s tofu krémem

1 0
Bezmoučný makový dort s tofu krémem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bezmoučný korpus
8 ks vejce
200 g mák modrý mletý
160 g přírodní cukr řepný
Bílý krém
500 g tofu natural čerstvé (silken)
500 g mascarpone
200 ml smetana ke šlehání 33 %
1 ks citron šťáva i kůra
8 PL med
Růžový krém
3 PL marmeláda borůvková (jahodová, malinová, ostružinová)
1 PL agar-agar
Ozdoba
250 g borůvky (jahody, maliny, ostružiny)

Nutritional information

3
vejce
6
sója
7
mléko a výrobky z něj

Bookmark this recipe

Musíte se přihlásit nebo zaregistrovat pro správu oblíbených.

Bezlepkový dort s obrovskou dávkou bílkovin, ideální dezert pro sportovce

  • 90 min
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

  • Bezmoučný korpus

  • Bílý krém

  • Růžový krém

  • Ozdoba

Directions

Share

Výživný bezmoučný dort doplněný mákem, tofu, vejci a čerstvým ovocem je ideálním dezertem pro sportovce nebo ty, kteří potřebují doplnit bílkoviny, vápník a rychlou energii při aktivní fyzické činnosti.

(Navštíveno 23 celkem, dnes navštíveno 1 )

Steps

1
Done

Bezmoučný korpus:

1. Oddělíme zvlášť žloutky a bílky, bílky vyšleháme do sněhové konzistence, pak vmícháme 1 PL cukru a vyšleháme do tuha.

2. Ke žloutkům přidáme zbytek cukru a vyšleháme do husté pěny.

3. Přidáme mák k vyšlehaným žloutkům a opatrně promícháme.

4. Do směsi pomalu přidáváme po částech (5-6x) vyšlehaný tuhý sníh z bílků a lehce promícháváme stěrkou.

5. Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme 35 min na 160°C (povrch je mírně hnědý), potom troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme dojít 30 min, až pak dáme vychladit.

2
Done

Bílý krém:

6. Tofu rozmixujeme s citronovou šťávou do hladké konzistence.

7. Přidáme mascarpone, med, citronovou kůru a vyšlehanou šlehačku a vše důkladně promícháme.

3
Done

Tmavý krém:

8. Agar-agar rozpustíme v trošce vody a provařme asi 3 min.

9. Mezitím zvlášť odděláme 10 PL bílého krému, který smícháme s marmeládou.

10. Zchladlý, ale tekutý agar-agar vmícháme do tmavého krému, poté oba krémy dáme vyhladit do lednice.

4
Done

Zdobení dortu:

11. Vychladlé makové těsto rozřízneme na půl a potřeme obě části (včetně stran) bílým krém.

12. Zdobičku naplníme tmavým krémem a zdobíme dort dle vlastní fantazie s kombinací čerstvého ovoce.

Josef Akai

Jsem ajťák, který se o svém volném čase věnuje vaření. Najdete zde ověřené recepty různorodé kuchyně, vždy s ohledem na výživovou kvalitu.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
next
Mandlový dortík
next
Mandlový dortík

Add Your Comment

error: Obsah je chráněný!